ένα κινητικό παιχνίδι για τα χρώματαένα κινητικό παιχνίδι για τα χρώματα - atlaswiki

οδηγίεςένα κινητικό παιχνίδι για τα χρώματα - atlaswikiγια τον/την εκπαιδευτικό

Σκοπός του παιχνιδιού είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να καταφέρουν να «δημιουργήσουν» με τη μείξη των βασικών χρωμάτων τα χρώματα που τους ζητούνται, καθώς και να κατανοήσουν ότι το λευκό χρώμα αποτελεί σύνθεση πολλών διαφορετικών χρωμάτων. Για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού απαιτείται η συμμετοχή πέντε παιδιών και η κατασκευή ενός μεγάλου τετραγώνου, το οποίο με τη σειρά του αποτελείται από μικρότερα τετράγωνα, στο καθένα από το οποίο εμπεριέχεται ένα βασικό χρώμα. Τα παιδιά διαλέγουν σε τυχαία σειρά ένα χαρτάκι πάνω στο οποίο αναγράφεται ένα χρώμα. Το χρώμα αυτό καλούνται οι συμμετέχοντες να το δημιουργήσουν πατώντας πάνω σε δύο από τα βασικά χρώματα που βρίσκονται μέσα στο «τετράγωνο των χρωμάτων». Κάθε παιδί που «δημιουργεί» ένα χρώμα, παραμένει στο τετράγωνο. Όταν όλα τα παιδιά «σχηματίσουν» όλα τα χρώματα, τότε ο/η εκπαιδευτικός «βάζει όλα τα χρώματα στο μίξερ»! Σ’ αυτό το σημείο, οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει όλοι μαζί να συγκεντρωθούν στο κεντρικό τετράγωνο στο οποίο είναι τοποθετημένο το λευκό χρώμα. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε τέσσερα τετράγωνα βρίσκονται τοποθετημένες «βόμβες» και σε περίπτωση που κάποιο παιδί πατήσει σε ένα από τα τετράγωνα αυτά, τότε χάνει όλη η ομάδα και πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή. Έπειτα, το παιχνίδιένα κινητικό παιχνίδι για τα χρώματα - atlaswiki επαναλαμβάνεται με νέους συμμετέχοντες και νέα μοιρασιά χρωμάτων. Συνδυασμοί χρωμάτων : Κόκκινο + άσπρο ροζ, μπλε + κίτρινο πράσινο, κόκκινο + κίτρινο πορτοκαλί, μπλε + κόκκινο μωβ, μαύρο + άσπρο γκρι.


διδακτικό υλικό

Κολλητική ταινία ή χαρτοταινία, σελοτέιπ, ψαλίδι, χαρτόνια, φωτογραφίες που απεικονίζουν βόμβες.

δεξιότητες που καλλιεργούνται

Ισορροπία, αντανακλαστικά, αθλητισμός

στάσεις που αναπτύσσονται

Θετική στάση απέναντι στις φυσικές επιστήμες και στην τέχνη, αγάπη για το παιχνίδιένα κινητικό παιχνίδι για τα χρώματα - atlaswiki, καλλιέργεια της ομαδικότητας και της συνεργατικότητας.

μία διδακτική πρόταση από την πηνελόπη τζιτζινίκα, τον γιώργο τελιορίδη, την αγλαία καββαδία, την αντιγόνη ασβεστά,τη λυδία αρχοντή

More pages