αντιπαράθεση επιχειρημάτων για τη χρήση των αυτοκινήτων

αντιπαράθεση επιχειρημάτων για τη χρήση των αυτοκινήτων - atlaswiki αντιπαράθεση επιχειρημάτων για τη χρήση των αυτοκινήτων - atlaswiki αντιπαράθεση επιχειρημάτων για τη χρήση των αυτοκινήτων - atlaswiki

περιγραφή δραστηριότητας
Οι μαθητές χωρίζονται σε τρεις ομάδες, τους δημοσιογράφους, τους οικολόγους και τους εκπροσώπους πώλησης αυτοκινήτων. Το κάθε παιδί, ανάλογα με την ομάδα που βρίσκεται, πρέπει να υιοθετήσει τον ανάλογο ρόλο και να στηρίξει την ανάλογη θέση στην αντιπαράθεση που θα ακολουθήσει. Οι μαθητές δεν θα πρέπει να επηρεάζονται από τις δικές τους απόψεις, ακόμη και αν είναι αντίθετες από την άποψη που υποστηρίζει ο ρόλος τους. Στη συνέχεια θα τους δοθεί σχετικό υλικό το οποίο αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα από τις δύο αντιμαχόμενες θέσεις. Μελετούν το υλικό και ξεκινά η αντιπαράθεση επιχειρημάτων.

διδακτικό υλικό
κείμενο 1:
Περιβαλλοντικές επιπτώσεις του αυτοκινήτου
αντιπαράθεση επιχειρημάτων για τη χρήση των αυτοκινήτων - atlaswikiΓια να παραχθεί ένα αυτοκίνητο χρειάζονται περίπου 148.000 λίτρα νερού, όση ποσότητα δηλαδή χρειάζεται ένας άνθρωπος για όλη του τη ζωή.
Το μέσο οικογενειακό αυτοκίνητο που καλύπτει 15.000 χλμ το χρόνο εκπέμπει 3 τόνους διοξειδίου του άνθρακα CO2/έτος. 150 μεγάλα δέντρα
απαιτούνται για να απορροφήσουν 1 τόνο του CO2 ετησίως ή μια δασική περιοχή 5 στρεμμάτων. Τα εναπομείναντα δάση της Ευρώπης μπορούν να απορροφήσουν μόνο το 30% της ρύπανσης από CO2.Η καύση ενός λίτρου βενζίνης παράγει 2,6 κιλά διοξείδιο του άνθρακα.
Βρέθηκε σε μια μελέτη ότι τα παιδιά που ζούσαν σε δρόμους απ’ όπου περνούσαν πάνω από 20.000 αμάξια την ημέρα είχαν εξαπλά
σιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο από αυτά που ζούσαν σε πιο ήσυχες γειτονιές, όπου η τοπική κίνηση ήταν μικρότερη από 500 οχήματα την ημέρα.
Η εξάρτηση από το αυτοκίνητο είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα δημόσιας υγείας του οποίου οι πόλεμοι για το πετρέλαιο είναι μόνο η μία πλευρά. Κάθε μέρα περίπου 3.000 άνθρωποι πεθαίνουν και 30.000 τραυματίζονται σοβαρά στους δρόμους όλου του κόσμου σε τροχαίες συγκρούσεις. Πάνω από το 85% αυτών των θανάτων γίνονται σε χαμηλού και μεσαίου ανά κεφαλή εισοδήματος χώρες, με τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τους επιβάτες λεωφορείων να είναι το μεγαλύτερο μέρος των θυμάτων. Τα περισσότερα από τα θύματα δεν θα αποκτήσουν ποτέ αμάξι και πολλά είναι παιδιά.
Τα αμάξια σήμερα σκοτώνουν κόσμο με τον ρυθμό 10 συγκρούσεων την ημέρα, αυτές είναι μόνο οι άμεσες απώλειες· επιπρόσθετα περίπου 3 εκατομμύρια ζωές χάνονται κάθε χρόνο από την ρύπανση του αέρα, τις οποίας τα αυτοκίνητα είναι η μεγαλύτερη πηγή.
Τα αυτοκίνητα σκοτώνουν περισσότερα δέντρα
Πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται αδιάκοπα για να προστατεύσουν τα δάση από την υλοτομία. Και έχουν κάθε λόγο γι’ αυτό. Αλλά η κλιματική αλλαγή θα σημαίνει δραματικές αλλαγές στις συνθήκες στις οποίες τα διάφορα είδη ξόδεψαν χιλιάδες χρόνια για να προσαρμοστούν. Τα δάση θα βρεθούν να αγωνίζονται να προσαρμοστούν ή να μεταναστεύσουν. Το μόνο πρόβλημα: Τα δέντρα δεν τρέχουν. Το ένα τέταρτο των δασών μας θα τηγανιστούν από την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι το 2100, εκτός κι αν λάβουμε δραστικά μέτρα για να μειώσουμε τις εκπομπές των αερίων του φαινόμενου του θερμοκηπίου. Σώστε τα δάση. Σκοτώστε το αμάξι.
Παρόλο που οι συσκευές ασφαλείας έχουν μειώσει τις πιθανότητες για θανατηφόρα τροχαία, ακόμα καταμετράμε 41,500 θανάτους από τροχαία τον χρόνο (στην Αμερική), σχεδόν το ίδιο όσο και ένα τέταρτο του αιώνα πριν, επειδή τα συνολικά χιλιόμετρα διπλασιάστηκαν.
Αν ένας στους τέσσερις μετακινιόταν απλώς 8 χιλιόμετρα τη βδομάδα με ποδήλατο, ο αέρας θα γλύτωνε 6.7 εκατομμύρια τόνους διοξείδιο του άνθρακα.
50% όλων των ταξιδιών με αμάξι είναι κάτω από 8 χιλιόμετρα πήγαινε έλα.
Κρατάτε το αμάξι σας για όταν έχει κακό καιρό; Για κάθε 10 βαθμούς πτώση στην θερμοκρασία, υπάρχει μια απώλεια καυσίμων 3%. Το χιόνι ή η βροχή τα μειώνει επιπλέον 10%.
αντιπαράθεση επιχειρημάτων για τη χρήση των αυτοκινήτων - atlaswikiΤα αμάξια προκαλούν όξινη βροχή παράγοντας το 34% του οξειδίου του Αζώτου.
Οι εκπομπές των αυτοκινήτων απαρτίζουν το 17% των παγκοσμίων εκπομπών διοξειδίου του Άνθρακα (CO2), του οποίου η συσσώρευση στην ατμόσφαιρα προκαλεί την παγκόσμια κλιματική αλλαγή.
Η αύξηση του παγκόσμιου στόλου των αυτοκινήτων ακύρωσε τα αποτελέσματα της αποτελεσματικότερης χρήσης των καυσίμων. Τα μηχανοκίνητα οχήματα ξέρασαν 63% περισσότερο CO2 στην ατμόσφαιρα φέτος από ότι το 1971.
Η χρήση ενός αυτοκινήτου θα κόστιζε 2.500 ευρώ περισσότερα αν ο/η ιδιοκτήτης/ρια πλήρωνε το μερίδιο του/της για τη συντήρηση δρόμων, το σύστημα υγείας και το περιβαλλοντικό κόστος.
Ένα άτομο που χρησιμοποιεί Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για ένα χρόνο αντί να οδηγεί μόνος του από και προς τη δουλειά γλυτώνει το περιβάλλον από 4,1 κιλά υδρογονάνθρακες, 28,1 κιλά μονοξείδιο του άνθρακα, και 2.2 κιλά οξείδια του αζώτου.
Η ρύπανση του αέρα κοντά στην επιφάνεια της γης από τα αυτοκίνητα εκτιμάται ότι προκαλεί 30.000 θανάτους κάθε χρόνο.
100 ποδήλατα μπορούν να κατασκευαστούν με την ενέργεια και τα υλικά που χρειάζεται για να κατασκευαστεί ένα μεσαίου μεγέθους αυτοκίνητο.
Αν αυτοί που οδηγούν μόνοι τους από και προς τη δουλειά άφηναν τα αμάξια τους στο σπίτι μόνο μια μέρα την εβδομάδα, η κυκλοφορία θα μετακινιόνταν και πάλι, το μποτιλιάρισμα θα μειώνονταν κατά 14%.
Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας. Ανά ώρα ο κίνδυνος τραυματισμού σε ένα τροχαίο ατύχημα είναι περίπου τριάντα φορές πιθανότερος από τον κίνδυνο τραυματισμού σε εργατικό ατύχημα. Ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα σε παγκόσμια κλίμακα υπερβαίνει τις 500.000 ετησίως και αυξάνεται κάθε χρόνο. Παγκοσμίως εκτιμάται ότι ένας στους δύο ανθρώπους θα νοσηλευθεί τουλάχιστον μια φορά στην ζωή του, εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος, ενώ παράλληλα τα τροχαία ατυχήματα οδηγούν σε μείωση της μέσης προσδοκώμενης διάρκειας ζωής κατά τουλάχιστον 6 μήνες.
αντιπαράθεση επιχειρημάτων για τη χρήση των αυτοκινήτων - atlaswiki
Η έρευνα σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα έχει αποδείξει ότι τα ατυχήματα προκαλούνται ως αποτέλεσμα μιας σύνθετης διαδικασίας που αφορά στην αλληλεπίδραση παραγόντων του οδικού και κυκλοφοριακού συστήματος όπως η οδός, οι κυκλοφοριακές συνθήκες, το όχημα, ο οδηγός, το περιβάλλον και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες. Οι παράγοντες που οδηγούν στο τροχαίο ατύχημα συνήθως δεν είναι τυχαίοι, ενώ ο συνδυασμός των παραγόντων αυτών είναι τυχαίος αλλά προβλέψιμος. Όμως, κοιτάζοντας πίσω στα 100 χρόνια της αυτοκίνησης φαίνεται ότι οι σχεδιαστές, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων και οι νομοθέτες έχουν πολλούς λόγους να αισθάνονται ικανοποιημένοι με την οδική ασφάλεια που επιτεύχθηκε στο διάστημα αυτό. Η οδήγηση άλλαξε και από μια περιπέτεια που φαινόταν αρχικά με την οδική ασφάλεια να αφήνεται αποκλειστικά στις ικανότητες του οδηγού, η σημερινή οδήγηση απαιτεί μεν σημαντικές ικανότητες αλλά αυτές συνδυασμένες με τις τεχνολογικές καινοτομίες με τις οποίες εξοπλίζονται τα οχήματα περιορίζουν τον κίνδυνο ατυχήματος και στην περίπτωση που είναι αναπόφευκτο, ελαττώνουν τη σοβαρότητα των τραυματισμών. Τα τελευταία χρόνια η προστασία σε περίπτωση σύγκρουσης όπως και τα συστήματα αποφυγής μιας σύγκρουσης έχουν εξελιχθεί σημαντικά. Σαν αποτέλεσμα αυτής της προόδου ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τον ρυθμό αύξησης του παγκόσμιου στόλου οχημάτων.
Η Ελλάδα καταλαμβάνει τον πέμπτο μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης αυτοκινήτων Ι.Χ. (στην Ε.Ε. των 25 χωρών μελών). Αυτό έχει ως συνέπεια την αύξηση του κυκλοφοριακού, των ατυχημάτων, της ρύπανσης, του θορύβου, των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της ενεργειακής κατανάλωσης. Η χώρα μας αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο αριθμό θανάτων από τροχαία δυστυχήματα (πέμπτη θέση στην Ε.Ε. των 25 χωρών μελών, 2004) αλλά και έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα κυρίως στις μεγάλες πόλεις (10% αύξηση).
Σημαντική αύξηση παρατηρείται στην εκπομπή καυσαερίων, αφού σύμφωνα με την Ε.Ε. το 33% των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα προέρχεται από τις μεταφορές. Η αύξηση των ρύπων εξαιτίας των μεταφορών, εκτός από τα σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα, προκαλεί επίσης σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι πόλεις μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την χρήση τόσο μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων. Ο μεγάλος αριθμός των αυτοκινήτων Ι.Χ. απαιτεί την καύση τεράστιων ποσοτήτων ορυκτών καυσίμων με αποτέλεσμα την αύξηση της ενεργειακής κατανάλωσης, την αύξηση των εκπομπών που συμβάλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και την αύξηση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας εξαιτίας της εισαγωγής ορυκτών καυσίμων.

κείμενο 2:
Ένας Αιώνας Αυτοκίνητο
αντιπαράθεση επιχειρημάτων για τη χρήση των αυτοκινήτων - atlaswikiΤο αυτοκίνητο ξεπέρασε τον ένα αιώνα ζωής, γνώρισε τεράστια επιτυχία σαν προϊόν και επέφερε θεμελιώδεις αλλαγές στην κοινωνία. Είναι εύκολα προσιτό από ευρύτατα κοινωνικά στρώματα και αποτελεί πηγή ευημερίας, απασχόλησης, ελευθερίας κίνησης και ψυχαγωγίας για όλους. Αποτελεί πλέον αναπόσπαστο τμήμα της κοινωνίας και παρά τα σεβαστά χρόνια του βρίσκεται ακόμα στη βρεφική ηλικία. Η τεχνολογική επανάσταση που επηρεάζει την κοινωνία μας επιδρά έντονα και στο αυτοκίνητο. Οι τηλεπικοινωνίες και η πληροφορική διαμορφώνουν ένα νέο περιβάλλον όπου το αυτοκίνητο κινείται με μεγαλύτερη άνεση, ενεργειακή απόδοση, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα ενώ ταυτόχρονα μειώνονται τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων, η ρύπανση, η κυκλοφοριακή συμφόρηση και το κόστος παραγωγής. Η σχεδίαση του αυτοκινήτου αποτελεί μια σύνθετη πολυπαραμετρική διαδικασία που για την επιτυχή ολοκλήρωσή της απαιτείται η διατήρηση λεπτών ισορροπιών ανάμεσα στη λειτουργικότητα, την μορφή, την ασφάλεια, ενεργειακές και περιβαλλοντικές παραμέτρους.
Η ζωή μας πλέον έχει γίνει ένα με το αυτοκίνητο. Δε μπορούμε να τη φανταστούμε χωρίς αυτό. Μας εξυπηρετεί στις καθημερινές μας μεταφορές, οι οποίες κάποιες φορές δεν μπορούν να γίνουν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κινούμαστε πιο γρήγορα και ξεκούραστα είτε για δουλειά είτε για διασκέδαση μόνοι μας ή μόνο με τα άτομα που επιθυμούμε. Τα αυτοκίνητα μεταφέρουν εμάς και τα υπάρχοντα μας γρήγορα και ευέλικτα, υπερτερώντας απέναντι σε όλες τις άλλες μορφές μεταφοράς, στον τομέα της άνεσης. Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους παράγοντες της οικονομικής ζωής. Η παραγωγή αυτοκινήτων σε μια χώρα οδηγεί σε σπουδαία οικονομική εξέλιξη της χώρας αυτής.

χρονική διάρκεια
2 διδακτικές ώρες

θεματικές που εμπλέκονται
Σε αυτή τη δραστηριότητα εμπλέκεται η μελέτη φυσικού περιβάλλοντος, δηλαδή τα παιδιά μαθαίνουν για την καταστροφή του περιβάλλοντος και για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Επίσης εμπλέκεται και το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας, γιατί μέσα από την αντιπαράθεση επιχειρημάτων τα παιδιά εκφράζουν λόγο.

δεξιότητες και στάσεις που καλλιεργούνται
Μέσα από την αντιπαράθεση επιχειρημάτων οι μαθητές εκπαιδεύονται στη συζήτηση και επιχειρηματολογία. Και για τους μαθητές που στηρίζουν μια άποψη που είναι κόντρα στις προσωπικές τους απόψεις μπαίνοντας στη θέση των αντιπάλων τους, γνωρίζουν καλύτερα τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της επιχειρηματολογίας τους και αυτό τους βοηθά να έχουν μια καλύτερη επιχειρηματολογία στο μέλλον στις προσωπικές τους διεκδικήσεις.

μια διδακτική πρόταση από τις Βασιλειάδου Παναγιώτα και Πιτσια Βασιλική,
εμπλουτισμένη από τις Ρέντη Αναστασία και Σέλκου Μαρία

More pages