επιστολή στον/στη διευθυντή/ντρια για την υιοθέτηση της κομποστοποίησης στο σχολείο

επιστολή στον/στη διευθυντή/ντρια για την υιοθέτηση της κομποστοποίησης στο σχολείο - atlaswiki επιστολή στον/στη διευθυντή/ντρια για την υιοθέτηση της κομποστοποίησης στο σχολείο - atlaswiki επιστολή στον/στη διευθυντή/ντρια για την υιοθέτηση της κομποστοποίησης στο σχολείο - atlaswiki
οδηγίες για τη διδασκαλία

στα πλαίσια του μαθήματος της γλώσσας μοιράζετε στα παιδιά κάποια αποσπάσματα από τον ‘‘Οδηγό Κομποστοποίησης’’ του Κωνσταντίνου Γκλιάου (Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Χαλκιδικής). Στη συνέχεια μπορείτε να τους δείξετε κι ένα βίντεο σχετικά με την κομποστοποίηση στο σχολείο. Αφού μελετήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες τις πληροφορίες και κρατήσουν σημειώσεις για 10 λεπτά, σηκώνεται ένας μαθητής ή μία μαθήτρια στον πίνακα και με τη συμμετοχή όλων γράφουν μία επιστολή στον/στη διευθύντρια με σκοπό να εξηγήσουν τους λόγους που θα ήταν ωφέλιμη η διαδικασία της κομποστοποίησης στο σχολείο. Έπειτα, ζητάνε από τον/τη διευθυντή/ντρια να επισκεφτεί την τάξη, όποτε έχει ελεύθερο χρόνο, για να ακόυσει την επιστολή.

διδακτικό υλικό
το άρθρο του Κωνσταντίνου Γκλιάου που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο στον παρακάτω σύνδεσμο:
Οδηγός Κομποστοποίησης
βίντεο

χρονική διάρκεια
2 διαδακτικές ώρες
θεματικές που εμπλέκονται
η γλώσσα και η φυσική

δεξιότητες και στάσεις που καλλιεργούνται
με τη συγγραφή αυτής της επιστολής προς τον/τη διευθυντή/ντρια οι μαθητές και οι μαθήτριες μαθαίνουν μέσα από την επιχειρηματολογία να διεκδικούν πράγματα από κάποιον υπεύθυνο που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους σε κάποιον τομέα.


μια διδακτική πρόταση από την Τσακνάκη Παναγιώτα, εμπλουτισμένη από τις Ρέντη Αναστασία και Σέλκου Μαρία

More pages