ζωγραφική και δημιουργία αφίσας για τη Maria Goeppert MayerΖωγραφική και δημιουργία αφίσας για τη Maria Goeppert Mayer - ο χώρος εργασιώνΖωγραφική και δημιουργία αφίσας για τη Maria Goeppert Mayer - ο χώρος εργασιώνΖωγραφική και δημιουργία αφίσας για τη Maria Goeppert Mayer - ο χώρος εργασιών


Αρχίζουμε τη δραστηριότητα μιλώντας στα παιδιά για τη ζωή και το έργο της Maria Goeppert Mayer. Συγκεκριμένα αναφέρουμε:

  • Πού και πότε γεννήθηκε.
  • Την εκπαίδευση που έλαβε.
  • Την οικογένεια που δημιούργησε.
  • Τα πανεπιστήμια που εργάστηκε.
  • Τις έρευνες και τις εργασίες της στη φυσική.
  • Το βραβείο Νόμπελ που έλαβε.
  • Το τέλος της ζωής της.

Παράλληλα, ενώ εξηγούμε στα παιδιά τα παραπάνω, προβάλλουμε φωτογραφίες που συμπίπτουν με τα λεγόμενά μας. Ενδεικτικές πληροφορίες και εικόνες για τον/την εκπαιδευτικό υπάρχουν στο δικτυακό τόπο:
http://atlaswikigr.wikifoundry.com/page/Maria+Goeppert+Mayer

Αφού τελειώσει το κομμάτι της παρουσίασης, θέτουμε ως δραστηριότητα στα παιδιά, από αυτά που άκουσαν και είδαν, να ζωγραφίσουν κάτι που τους κίνησε το ενδιαφέρον σχετικά με τη Maria Goeppert Mayer. Για παράδειγμα, μερικά παιδιά θα μπορούσαν να ζωγραφίσουν τη Maria Goeppert Mayer με την οικογένειά της, άλλα τη βράβευσή της με Νόμπελ και κάποια να την παρουσιάσουν στο πανεπιστήμιο να κάνει τα πειράματα και τις εργασίες της.

Μετά το τέλος της δραστηριότητας ζωγραφικής, έχοντας προμηθευτεί μεγάλα χαρτόνια, δημιουργούμε μαζί με τα παιδιά ένα κολάζ με τις ζωγραφιές τους. Πρώτα, όμως, έχουμε ξεχωρίσει τις ζωγραφιές των παιδιών σε αυτές που αναφέρονται στη ζωή της επιστημόνισσας και σε αυτές που αναφέρονται στο έργο της. Πάνω από τις ζωγραφιές για τη ζωή της βάζουμε ως τίτλο " Η ΖΩΗ ΤΗΣ MARIA GOEPPERT MAYER", ενώ στις ζωγραφιές για το έργο της "ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ MARIA GOEPPERT MAYER." Στο κέντρο του κολάζ κολλάμε μια φωτογραφία της επιτημόνισσας σε μεγάλο μέγεθος και γύρω της τοποθετούμε τις ζωγραφιές των παιδιών.

Η δραστηριότητά μας απευθύνεται σε παιδιά Γ΄και Δ΄ Δημοτικού.


μια διδακτική πρόταση από την Αθηνά Αθανασιάδου και τη Μαρία Θεοδωράκη

More pages