Evelyn Boyd Granville

Evelyn Boyd Granville - atlaswikiEvelyn Boyd Granville - atlaswikiEvelyn Boyd Granville - atlaswikiEvelyn Boyd Granville (1924)

Από τις πρώτες Αφροαμερικανές γυναίκες που έλαβαν διδακτορικό στα μαθηματικά, η EVELYN BOYD GRANVILLE , υπήρξε προγραμματίστρια σε διαστημικά προγράμματα της NASA.
Αν και μεγάλωσε κατά την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης του 1929, οι γονείς της, άνθρωποι χωρίς ιδιαίτερη οικονομική άνεση, ενθάρρυναν τα παιδιά τους να μελετούν θεωρώντας πως η εκπαίδευση αποτελεί το μέσο για μια δημιουργική και παραγωγική ζωή. Παρά την φτωχή της καταγωγή κατάφερε να σπουδάσει εξασφαλίζοντας μερική υποτροφία στο ιδιωτικό κολέγιο θηλέων, Smith College. Εκεί επικεντρώθηκε στα μαθηματικά, τη φυσική και την αστρονομία.
Όταν αποφοίτησε συνέχισε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Yale, όπου κέρδισε αρκετές υποτροφίες.
Της απονεμήθηκε ο διδακτορικός τίτλος στα μαθηματικά το 1949, με την διατριβή «On Laguerre Series in the Complex Domain» που επικεντρωνόταν στην συναρτησιακή ανάλυση. Είναι ανάμεσα στις τρεις πρώτες Αφροαμερικανές γυναίκες των Η.Π.Α. που έλαβαν Ph.D. στα μαθηματικά.

Εργάστηκε ως προγραμματίστρια του υπολογιστή IBM 650 για την International Business Machines Corporation (IBM). Από το 1956 ως το 1960, αποτέλεσε μέλος της επιστημονικής ομάδας της ΙΒΜ που είχε ως αρμοδιότητα τον προγραμματισμό των υπολογιστών ώστε να υπολογίζουν τις τροχιές των οχημάτων στο διάστημα, στα διαστημικά προγράμματα Vanguard (πρώτος τεχνητός δορυφόρος της γης) και Mercury (η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα).
Το 1962 εργάστηκε στο διαστημικό πρόγραμμα Apollo (πρώτη αποστολή αστροναυτών στο φεγγάρι) της NASA, αποτελώντας μέλος της ομάδας που παρείχε τεχνική υποστήριξη ψηφιακών υπολογιστών, αριθμητικής ανάλυσης, υπολογισμού διαστημικών τροχιών και ουράνιας μηχανικής.
Έχει διδάξει σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα των Η.Π.Α. όπως το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Νέας Υόρκης για τα Μαθηματικά, το Πανεπιστήμιο του Fisk στο Νάσβιλ του Τενεσί και το κρατικό πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Λος Άντζελες.ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ EVELYN BOYD GRANVILLE ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΦΥΛΑ.


Evelyn Boyd Granville - atlaswikiEvelyn Boyd Granville - atlaswiki


Ευτυχώς για μένα, καθώς μεγάλωνα, ποτέ δεν άκουσα την θεωρία ότι οι γυναίκες δεν είναι εξοπλισμένες διανοητικά με ικανότητες για να μπορούν να επιτύχουν στα μαθηματικά. Οι γονείς και οι καθηγητές μας,κήρυξαν ξανά και ξανά ότι η εκπαίδευση είναι το όχημα για μια παραγωγική ζωή, καθώς μέσω επιμελούς μελέτης και εφαρμογής θα μπορούσαμε να επιτύχουμε σε ό,τι προσπαθήσουμε να κάνουμε.

Μας διδάσκουν ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να λύσουμε ένα πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να αφήσουμε τα παιδιά να ανακαλύψουν διάφορες τεχνικές και τροπους.Αλλά δεν είμαστε εμείς οι εκπαιδευτικοί καταρτισμένοι ακόμα για να παρέχουμε αυτή τη νέα προσέγγιση των θετικών επιστημών με αποτέλεσμα τα παιδιά να υπονομεύουν και να απορρίπτουν τα μαθηματικά σε νεαρή ηλικία. Στη συνέχεια,όταν φτάσουν στο πανεπιστημιακό επίπεδο, αδυνατούν να χειριστούν απλές έννοιες των μαθηματικών. Είναι τραγικό, διότι σε σχεδόν κάθε ακαδημαϊκό χώρο απαιτείται κάποια γνώση μαθηματικών.

Κάντε τα παιδιά να μαθαίνουν πώς να προσθέτουν,να αφαιρούν,να πολλαπλασιάζουν και να διαιρούν και δεν θα χρειαστούν ποτέ αριθμομηχανές. Πώς μπορείτε να διδάξετε την ομορφιά των μαθηματικών;Με την επίλυση προβλημάτων,ετσι ώστε να εξοικειωθούν με τις διάφορες στρατηγικές επίλυσης προβλημάτων, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν αυτές τις δεξιότητες σε κάθε επίπεδο των μαθηματικών. Αυτό είναι το δίλλημα για εμάς.


οι πληροφορίες και οι εικόνες συγκεντρώθηκαν από την Αραμπατζή Ελένη

More pages